Condo Building Render

 

Stunning architecture seamlessly integrated into the environment is what best characterizes the foundations of Pure Tulum. The development is designed to immerse individuals into the local atmosphere without sacrificing the luxury of exclusivity. Our units are designed with large exterior living spaces to share the amazing Tulum lifestyle with loved ones. Tropical vegetation and first class amenities are integrated harmoniously throughout the property, connecting to a world class Art Walk which will connect directly to the beach. Pure Tulum features a distinguished web of amenities, providing owners with the best in quality, services, and facilities.

 


walk out swim out collection

Walk & Swim Out Collection

Walk & Swim Collection provides direct walk and swim out access to the tropical gardens and private pool. They provide the highest integration with the environment.

Details

 

Sunny Condo in Tulum, Mexico

Sol Collection

The Sol Collection Collection offers sun exposure at both the front and back of your residence.  All living rooms offer jungle park and natural reserve views, offering unprecedented exclusivity and privacy.  Terrace sizes are increased to yield more space for entertaining outdoors. The Sol suites are accessed by private elevator.

Details

 

penthouse collection

Penthouse Collection

The Penthouse Collection is comprised of extra-large suites on the 4th level accessed by private elevator, and open up to a roof-top oasis. Spacious outdoor areas for entertaining, these units offer a roof-top frontage of over 15 meters and are designed for unparalleled vistas.

Details


 

Architectural Vision

Our condominium residences are built over 4 interconnected levels, housing 11 condominiums and 4 penthouses. Being in a location completely open on two sides with a footprint of  1555m2 and  vast protected jungle park on the north side, care was taken in the design to offer wide-open park views from the living areas, privacy in the staggered position of the terraces off all living and bedrooms, and community areas and amenities located on the ground floor, thus separating social areas, from residential areas that require more privacy.

For this reason, most of the residences are moved to the upper three levels, while the two condominiums that remain on the ground floor are protected from the outside by dense vegetation and their own private swimming pools. The exclusive penthouses have roof garden areas with covered pergolas for entertaining, and private dipping pools, perfect for entertaining and enjoying an indoor/outdoor lifestyle. Likewise, the pool of the complex is located in the southern part of the property, to protect it from its public context and promote areas of sunning.

 

Form and Materiality

The project has a north-south orientation, with the purpose of creating pleasant and quality spaces, generating visuals towards the park located north of the complex. The terrain has an irregular topography. Despite this condition, rectangular prisms were created that constitute the design of the project. Similarly, linear strokes give rise to elegant facades. The project was created in an original way to achieve regular and comfortable spaces for the user.

The set of linear strokes generate elegant facades, which are related to its surroundings, such as the roots of a large Ceiba tree making their way deep into the cenote cavern. Therefore, an endemic materiality was chosen, which gives sobriety and warmth to the whole, while being eco-friendly and low maintenance.

 

Interiors

Inside, the spaces are further refined to generate a chic and elegant environment.  Its neutral and minimal pallete, and the contrast and detailed approach offer the new ‘Modus vivendi’ of Aldea Zama. 

Chucum wall finishing, marble flooring, quartz countertops, red oak millwork, decorative ceiling beams, intelligent energy saving system with controlled card access via private elevator entrance. Floor-to-ceiling windows. Properties fully-equipped with stove, oven, refrigerator, washer and dryer.  AC in all rooms.